
Fırında Sağlıklı Karnıyarık (6 kişilik )
6 tane karnıyarıklık patlıcan
250 gr yağsız dana kıyması
Çok az zeytinyağ
3-4 tane domates rendesi ( ya da daha önce yaptığımız kavanoz domateslerden, yaklaşık 1-1,5 bardak kadar )
1-2 yeşil biber
1 büyük kuru soğan
Yapılışı
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Patlıcanları iyice yıkayıp, kurulayın alacalı kesin.
Fırça yardımıyla ,patlıcanları yağlayın.
Turbo fırında 200 derecede yaklaşık 15 -20 dakika arası fırınlayın.
Bu sıra tencereye soğan + 1 çorba kaşığı zeytinyağ + kıyma +biber +salça’yı koyup, pişirin.
Pişen kıymalı harca 1 su bardağı da sıcak su ekleyin.Tekrar tıkırdatın.
Bu sırada patlıcanlar fırınlanmış olmalı.
Herbir patlıcanın arasını kaşıkla açıp, kıymalı harçtan koyalım.
Borcam gibi bir fırın kabına patlıcanları yerleştirelim.Üzerine bol domates rendesi de koyup, 1 su bardağı suyla tekrar fırınlayalım.
sterseniz sivri biberlerle üzerini süsleyin.
Yaklaşık bir 15-20 dakika daha fırınladıktan sonra, afiyetle yiyin.
Sağlıklı karnıyarık tarifi için IHLAMURCUMA burdan ulaşabilirsiniz... http://www.ihlamurcum.com/firinda-saglikli-karniyarik.html
Hadi afiyet olsun,
No comments:
Post a Comment