Wednesday, July 18, 2012

Kapruzlu Pasta






Hayirli aksamlar ola dostlar .

resimde görüldügü üzere karpuzlu pastamiz karsinizda .

dün uzun uzun karpuzla bakistiktan sonra bu hali cikti ortaya :)

verdigi ilhama , ve ellerime verdigi kuvvet ile yaptiran rabbime sonsuz hamdü senalar olsun .

esim tadini cok beyendi . normalinde her yaptigima muhakkak bir kusur bulmalidir kendisi .

Bilirim daha iyisini yapmami ister ,tesviktir bu yaptigi ama yinede moralim bozulur bile bile sinirlenirim bende.

 ve sonrasinda

 inat edecegimi bilir kendileri ,daha iyisini denerim denerim denerim

ama esim  buna birsey bulamadim dedi :)

Pastamizin ismini icindekinin ne oldugunu bilen arkadasimiz koyacak demistim .deeptone arkadasimiz bildi  icindekini karpuz dedi . ismini onun koymasini istiyorum, sayet dilerse tabi ..

simdilik karpuzlu pasta diyelim .

 10 kisilik oluyor pastamiz .kalibimiz normal uzun kaliplardan ama bir boy büyügünü kullanacagiz .bu ebat  ekmek pisirilen kalip oluyor .standart uzun kalip kullanirsaniz malzemeniz fazla gelecektir uyarmis olayim .

malzeme

pandispanyasi icin

4 yumurta

4 yemek kasigi sicak su

200 gr toz seker

150 gr un

70 gr nisasta

1 kahve kasigi kabartma tozu

ic malzemesi 

1 ,200 ml  karpuz suyu (yarim karpuzu blendirdan gecirerek elde ediyoruz )

1 su bardagindan 1 parmak eksik toz seker

20 gr agar agar

50 gr nisasta

hamura sürmek icin yarim kavanoz ahududu receli

en üzerini kaplamak icinse bir poset kremsanti

1 su bardagi karpuz suyu yine blendirdan gecirerek elde edecegiz





öncelikle özür diliyorum yanlislikla hamur asamali resim silindi resim firindan baslasada firina girinceye kadar ki asama elbet yazilacak


tüm malzemeyi tartilmis ölcülmüs gerekli hersey hazir .firin 200 dereceye ayarlanmis firin tepsisine yagli kagit serilmis simdi baslayabiliriz


yumurtlari ciprma kabina aliyoruz üzerine ,sicak suyu ilave edip yüksek devirde 1 dakika cirpiyoruz.


bir dakika bitimin de ,sekeri yavas yavas ekleyerek, iki dakika da seker eklemesini bitiriyoruz .iki dakikanin sonunda mikseri kapatip un ,nisasta, kabartma tozu karisimini ekleyip, cirpma teli ile alt üst ederek karisitirip tepsiye bosaltiyoruz. sptula ile düzleyip hemen firina veriyoruz 12 -15 dakika pisecek hamurumuz.


biz bu esnada, tezgaha temiz bir bez seriyoruz. üzerine iki yemek kasigi toz seker serpiyoruz .pisen hamurumuzu firindan alip kagidindan tutarak bezin üzerine ters ceviriyoruz .alitindan kagidi cikarip sogumaya birakiyoruz






pasta kalibimizi strecflim ile kaplayalim pastamizi daha sonra cikarmak kolay olacak onunla.


hamurumuzun her yerine recelimizi sürelim .ve hamurumuzu 4 parca kisa yanindan keselim






bir tanesi tabana diger iki tanesi yanlara koyalim ve son bir tanesini üste kapatmak icin bekletelim






karpuzumuzu .kücük kücük dogradiktan sonra derin bir kap icersin de el blendirindan gecirelim hic iri parca kalmamali cekirdekte olmayacak tabii ;)






tencereye agar agari ,nisastayi sekeri karpuz suyunu koyup karistirarark yaklasik kaynadiktan sonra 2-3 dakika pisirin hemen ocaktan cekip sogumaya alin. ara ara karistirmak kaydiyla, birazcik koyulasincaya kadar yani iliyincaya kadar bekletin .tutmaya baslayinca karpuz suyumuz .kaliba bosaltin .malesef bu asamada silindi resimler kalan bir dilim pandispanyayi en üzerine kapatin dogru buzdolabina iyice donmasi icin yaklasik 4 saat dinlendirin üzerini strec flim ile kapatmayi unutmayin






cirpma kabiniza kremsantiyi bosaltin. bir bardaklik yeniden hazirladiginiz karpuz suyunu üzerine ekleyip koyulasincaya kadar cirpin






pastamizi buzdolabindan alip saklama kabina ters ceviriyoruz .üzerini hazirladigimiz krem santi ile kaplayip diledigimiz gibi süslüyoruz servis zamanina kadar buzdolabin da bekletiyoruz. disari da bekletmemeye özen gösterin. dilimleyip soguk soguk servis yapiyoruz .kalan yine buzdolabina 


dualariniza talibim dostlar .sizler biliyorusunuz ama bilmeyenler icin tekrar belirteyim tarifi bana ait  


bir yerlerde görürseniz bilinki imalat Allahneverdiyse ;)


veren rabbime sonsuz hamdü senalar







 afiyet sifa olsun

No comments:

Post a Comment